Mezzosopraan Rosina Fabius treedt op tijdens Opera Aperitief. Foto: PR
Mezzosopraan Rosina Fabius treedt op tijdens Opera Aperitief. Foto: PR

Operamuziek rond borreltijd

Algemeen

ZUTPHEN - De tweede Opera Aperitief van dit seizoen staat gepland voor zaterdag 5 november. In Dat Bolwerck zijn van 17.00-18.00 uur aria's en duetten te horen uit maar liefst dertien verschillende opera's van negen verschillende componisten. Van Purcell tot Britten, van Mozart tot Tchaikovsky. Mezzosopraan Rosina Fabius en tenor Satriya Krisna zullen een uur lang onder begeleiding van pianist Evert-Jan de Groot het publiek aangenaam bezighouden.

Rosina Fabius trad in Nederland onder andere op tijdens het Grachtenfestival Amsterdam. In 2014 deed zij met Holland Opera mee in de productie 'Orfeo Underground' in Amersfoort en dit jaar was zij één van de Nieuwe Stemmen tijdens de Operadagen Rotterdam. Verder zal zij binnenkort debuteren in het Concertgebouw in Amsterdam met Mahler's tweede Symfonie.

Satriya Krisna trad in 2013 op in 'Porgy and Bess' met het Gelders Orkest en maakte begin dit jaar deel uit van het talentenkoor van de Nationale Opera in Ariodante van Händel. Evert-Jan de Groot is afkomstig uit Eefde en is veelvuldig werkzaam als begeleider van jong zangtalent en repetitor bij grote operaproducties. Hij was al eerder te gast bij de Opera Aperitief.

Deze Aperitief past in een reeks van drie gedurende dit seizoen, die door het Operaplatform Gelderland-Overijssel in samenwerking met de Nederlandse Reisopera wordt georganiseerd. De derde en laatste is gepland op 4 februari 2017. Opera op de zaterdag rond borreltijd duurt geen middag en geen avond. Een uurtje opera met een gratis drankje na afloop. Reserveren kan via de website.

www.operaplatform-go.nl/reserveren

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant