Het trio Rambags bestaat uit Rambags, Stadhouders en Lijbaart. Foto: PR
Het trio Rambags bestaat uit Rambags, Stadhouders en Lijbaart. Foto: PR

Sferische en poëtische jazz in Luxor

Algemeen

Zutphen – Zangeres Sanne Rambags is een jonge bijzondere zangeres die haar publiek een intense muzikale beleving wil laten ervaren. In 2015 richtte zij het trio Rambags, Stadhouders, Lijbaart op. Dit unieke trio is te beluisteren op dinsdag 8 november bij Luxor aan de Houtmarkt 64 te Zutpen. De toegang is vrij en de aanvang is om 22.00 uur.

De grote inspiratiebronnen van Sanne Rambags zijn onder andere Susanne Abbuehl, Simin Tander en gitarist Pat Metheny. Zij maakt deel uit van Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het project Jong Metropole. Een samenwerkingsverband met het bekende Metropole Orkest. Sanne is dus een talentvolle belofte die nog studerend is aan het conservatorium van Tilburg.

Het trio Rambags
Het trio Rambags is een trio met slagwerker Joost Lijbaart die ook naar Zutphen komt en dan maar net van een Aziatische tournee met Saxofonist Yuri Honing is teruggekeerd. Lijbaart werkte verder met pianist Michiel Borstlap, saxofonist Benjamin Herman en trompettist Eric Vloeimans. Hij won in 2001 de solistenprijs in de Dutch Jazz Competition als drummer van de formatie AGOG.

Met pianist Wolfert Brederode tourde hij onder andere door Zuid-Korea, Japan, Polen en Duitsland en laat zich graag beïnvloeden door exotische muziek uit West-Afrika, Noord India en het Midden Oosten.

Gitarist Bram Stadhouders is eveneens een jonge talentvolle muzikant die een breed scala aan composities op zijn naam heeft staan waar onder de North Sea Jazz Composition assignment van 2012. Hij won diverse prijzen zoals het Prinses Christina Concours met het jazz ensemble Solar en de National Guitar Awards waar hij optrad met Noel Redding. De bassist van wijlen Jimi Hendrix.

Naast medewerking aan dit trio speelt Bram ook met violist Oene van Geel, Yuri Honing. Zijn voorliefde voor vocale en elektronische muziek leidde tot samenwerking met het Nederlands Kamerkoor waarvoor hij de compositie Henosis schreef, uitvoerde en het opnam voor Challenge Records. Stadhouders is een muzikant die zich volledig thuis voelt bij sferische meditatieve Skandinavische jazz klanken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant