St. Maartens- optocht en lampionnenwedstrijd

Algemeen

Warnsveld - Dit jaar is het 1700 jaar geleden dat Martinus van Tours werd geboren, in het jaar 316. Daarom krijgt de feestdag van Sint Maarten op 11 november dit jaar een bijzondere invulling. Kinderen worden uitgenodigd om zelf de lampionnen te maken op vrijdagmiddag 4 november om 15.30 uur in De Eekschuur.

Op 11 november om 18.30 uur reikt een jury voor de mooiste lampionnen een prijs uit in de Martinuskerk in Warnsveld. Direct daarna, om 19.00 uur, begint daar de feestelijke optocht met de echte St. Maarten te paard. Achter de muziek aan gaat men door het dorp, via de Bonendaal, Hofweg, Vordensebinnenweg naar Den Bouw. Als u langs de route woont, zet u dan een lichtje buiten?

Op 13 november gedenkt men St. Martinus in een feestelijke kerkdienst, die om 10.00 uur begint. Op die zondag worden ook de nieuwe antependia (kleurrijke kleden in de kerk) in gebruik genomen. Ze zijn door een kunstenares ontworpen en in Brugge gemaakt.

Het motto van al deze activiteiten is: "Delen verrijkt". Die prachtige banners met deze tekst al aan de kerk zien hangen? Vanwege Martinus' beroemde daad van het delen van zijn rode officiersmantel met een van kou creperende bedelaar, is de Martinuskerk naar hem genoemd. De naamgevers hebben daarmee willen zeggen: zo'n gemeenschap willen wij zijn, eentje die deelt. Aandacht voor de ander, delen van ervaringen en van wat je hebt, met elkaar meeleven en samen inspiratie opdoen. Daarom besteedt de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten deze herfst en winter 2016 extra aandacht aan dit jubileum.

Voor meer informatie over al deze activiteiten kunt u terecht bij ds. Liesbeth Burger, 0575-524468, l.burger@pknwarnsveld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant