Kasteel de ideale locatie om met beide orkesten te repeteren. Foto: PR
Kasteel de ideale locatie om met beide orkesten te repeteren. Foto: PR

Kasteel ideale locatie voor repeteren met beide orkesten Scala en Arcato

Algemeen

ZUTPHEN - Een groep van zo'n vijftig kinderen van Scala en Arcato, twee van de drie strijkensembles van Stichting Arcato, zijn met hun instrumenten naar Lauchheim in Zuid-Duitsland geweest, om daar in Schloss Kapfenburg de hele week keihard te repeteren.

De groepen staan onder leiding van de enthousiaste en gedreven vioolpedagoge Petra Westra. Zij zag in het kasteel de ideale locatie om met beide orkesten een week lang het aangename met het nuttige te verenigen. In Schloss Kapfenburg is een internationale muziekacademie gevestigd, waar orkesten en muziekscholen kunnen komen repeteren en overnachten. De leden van Scala en Arcato, variërend in leeftijd van negen tot achttien jaar, hebben in dit kasteel ongeveer dertig uur gerepeteerd (meer dan een half jaar aan repetitietijd). Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning, met genoeg pauzes, een workshop, een rondleiding door het kasteel, een wandeling door de mooie omgeving en een fotoshoot op de mooiste plekjes in het slot.

Donderdagavond werd de week muzikaal afgesloten met een try-out in de prachtige Ridderzaal. De zaal zat vol vrouwen van de directie van het slot en inwoners van het dorp Lauchheim. Zij waren erg onder de indruk van de uitvoering door de orkesten en pianist Jan van Wijk, die de hele week aanwezig was om met de beide ensembles te repeteren.
Wie deze bijzondere ensembles ook wil horen spelen, kan op zondag 11 december om 14.30 uur terecht in de Buitensociëteit van de Hanzehof te Zutphen en op zaterdag 17 december om 20.00 uur in de Antonius van Paduakerk te Nijmegen. Ook hier zullen de orkesten samen spelen met pianovirtuoos Jan van Wijk en tevens met topvioliste Rosanne Philippens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant