'Moerstaal en Trawanten'  bestaat uit John Blijenberg, LeJo van Bloois, Danny Joseph, Toon Neervoort  en Ineke Pothoven. Foto: PR
'Moerstaal en Trawanten' bestaat uit John Blijenberg, LeJo van Bloois, Danny Joseph, Toon Neervoort en Ineke Pothoven. Foto: PR

Zutphense band 'Moerstaal en Trawanten' viert 5-jarig bestaan

Algemeen

Op zondagmiddag 6 november maakt de Zutphense band 'Moerstaal en Trawanten ' muziek in Het Hart van Eefde (Jolinkweg 2). De formatie viert haar 5-jarig bestaan. Het optreden begint om 14.30 uur en is vrij toegankelijk.

Op het programma staan bekende hits uit de popgeschiedenis, op een eigenzinnige manier vertaald naar het Nederlands (de moerstaal). De 'trawanten' in het repertoire zijn o.a. Vlaams, Gronings, Limburgs, Haags en Zuid-Afrikaans. De melodie is herkenbaar maar de tekst verrassend, vaak door de bandleden zelf geschreven. De muziek wordt afgewisseld met tragisch-komische prozateksten of gedichten, cabaretesk en geëngageerd ingevuld.

De band bestaat uit John Blijenberg (zang), LeJo van Bloois (percussie en mondharmonica), Danny Joseph (klarinet en sopraansaxofoon), Toon Neervoort (gitaar) en Ineke Pothoven (basgitaar).


www.moerstaalentrawanten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant