Eén van de aanvallen van KVZ, v.l.n.r.: Koen Lenderink, Kees van der Veer, Aafke Bröcker, Xanne Ketelaar. Foto: PR
Eén van de aanvallen van KVZ, v.l.n.r.: Koen Lenderink, Kees van der Veer, Aafke Bröcker, Xanne Ketelaar. Foto: PR

KVZ herfstkampioen in de Overgangsklasse

Algemeen

Zutphen - Zaterdag 15 oktober won KVZ op eigen veld overtuigend van Antilopen. KVZ sluit daarmee de eerste helft van het veldseizoen af als herfstkampioen in de Overgangsklasse. Dit is een prestatie van formaat voor de Zutphense korfbalploeg.

Antilopen is zeker geen gemakkelijke tegenstander voor KVZ. Vorig jaar in de zaal ging het eerste team van KVZ nog genadeloos ten onder tegen de ploeg uit Leusden. Ook zaterdag moest KVZ in de eerste helft stevig terug knokken. Na een voorsprong voor KVZ vocht Antilopen zich dapper terug. In de tweede helft liet KVZ haar kracht zien. Aanvoerder Koen Lenderink van KVZ 1 zegt daarover: "De veerkracht in onze ploeg en het onderling vertrouwen is groot. En dat hebben we ook vandaag laten zien." KVZ versloeg Antilopen uiteindelijk met 29-20. Doordat Wit-Blauw verloor van SKF voert KVZ nu alleen de ranglijst in de Overgangsklasse aan. Ook hoofdtrainer Michel Ligt is trots op zijn ploeg: "Niemand ziet het aan mij, maar in mijzelf sta ik te dansen op de tafel. Het is ongelooflijk knap wat deze ploeg laat zien. Met in totaal vier nieuwe spelers ten opzichte van vorig seizoen staat er nu al een stevig team, dat op niveau speelt en vreugde, plezier en collectiviteit uitstraalt. Ze kennen elkaars kwaliteiten en geven elkaar de ruimte voor frivoliteit en ontwikkeling. Ik ben echt ongelooflijk trots!"

KVZ 2 eindigt de eerste helft van het veldseizoen netjes als derde in de eerste klasse. Ook zij versloegen afgelopen zaterdag op eigen veld Antilopen met 16-10, waarmee zij de ploeg uit Leusden net voor blijven in het klassement.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant