Na een lange verbouwing heeft is Grand Café de Berkelpoort geopend. Foto: PR
Na een lange verbouwing heeft is Grand Café de Berkelpoort geopend. Foto: PR

Grand Café de Berkelpoort heeft deuren geopend

Algemeen

Zutphen - Na een lange verbouwing heeft Grand Café de Berkelpoort vorige week de voorgevel laten zien. Na maanden in de steigers te hebben gestaan, heeft De Berkelpoort aan de Nieuwstad afgelopen weekend tijdens de Nationale Bokbierdag Zutphen haar deuren geopend. Eigenaar Marcel Hendriks heeft hard gewerkt om deze datum te realiseren. De eigenaar is een bekend gezicht in de Zutphense horeca, zo is hij ook eigenaar van Brasserie de Picknick aan de Houtwal.

Behalve het geheel gerenoveerde gebouw heeft het Grand Café ook een opvallend concept. De Berkelpoort werkt samen met Philadelphia Werk & Begeleiding. Philadelphia heeft als doel om mensen te participeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of juist stappen willen maken op de participatieladder.

Naast medewerkers van het Grand Café zullen deelnemers van het leerwerktraject u bedienen bij De Berkelpoort. Deelnemers in dit traject krijgen begeleiding op de werkvloer en theorielessen op de eerste etage. Deze lessen bestaan uit sociale - en werknemer vaardigheden, algemene vaardigheden zoals rekenen en krijgen een SVA training aangeboden. Dit om het zelfvertrouwen van deelnemers te vergroten, de mogelijkheid om branche erkende certificaten te halen om een basis te creëren voor een vloeiende toeleiding naar een betaalde werkomgeving.

Een mooie samenwerking tussen Philadelphia en De Berkelpoort om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben met hun talenten aan de slag te laten gaan. Door de ervaringen en eventuele certificaten kunnen deelnemers weer meedoen in onze maatschappij en zelfs de kans op een betaalde baan vergroten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant