De tramlijn Zutphen-Deventer heeft een boeiende geschiedenis. Foto: PR
De tramlijn Zutphen-Deventer heeft een boeiende geschiedenis. Foto: PR

Lezing over de boeiende geschiedenis van de tramlijn Zutphen-Deventer

Algemeen

Eefde - Donderdag 20 oktober om 20.00 uur zal Hans Geerlink uit Gorssel in Het Hart te Eefde een lezing verzorgen over de tramlijn Zutphen-Deventer. Leden gratis toegang (niet-leden 5 euro).

Begin november 2016 verschijnt bij de Historische Vereniging De Elf Marken het boek Stoomtram Zutphen-Deventer 1926-1945. De lezing van Hans Geerlink zal gaan over het onderzoek naar de geschiedenis van deze tramlijn. De resultaten daarvan zullen de revue passeren, waarbij ook een voorproefje van het boek gegeven zal worden en enkele unieke filmbeelden te zien zullen zijn. Ook wordt ingegaan op de nog zichtbare restanten van de oude tramlijn.
Met als directe aanleiding de restauratie en ingebruikname door De Elf Marken van het Gorsselse tramstation, enkele jaren geleden, hebben vier leden van de vereniging de afgelopen periode aan dit boek gewerkt. De tramlijn Zutphen-Deventer heeft een boeiende geschiedenis die aan de hand van de bevindingen van veel archiefonderzoek, verslagen uit oude kranten en tal van oude foto's tot leven komt. In 1885 werd een eerste plan gemaakt voor een stoomtram tussen Zutphen en Deventer, via Eefde, Gorssel en Epse. Toen de tram in 1926 begon te rijden, liep eigenlijk het tramtijdperk al een beetje op zijn einde. Toch heeft de tram nog tot 1945 gereden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant