Kinderboerderijen maken kans op 'Dierendagbonus' van Wecycle

Algemeen

Zutphen - Bezoekers die in aanloop naar Dierendag afgedankte kleine elektrische apparaten inleveren bij de kinderboerderij, steunen de boerderij en maken zelf kans op een prijs. Ook kinderboerderij de Schouw uit Zutphen doet mee.

Hoe meer bezoekers naar de kinderboerderij komen, hoe groter de kans dat deze een 'Dierendagbonus' van 250 euro wint. Alle 165 kinderboerderijen die samenwerken met Wecycle doen mee.

Wie op zijn of haar favoriete kinderboerderij kleine apparaten inlevert voor recycling, kan ter plekke met zijn smartphone inchecken op de Wecycle-actiepagina op Facebook. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de kinderboerderij is. De drie kinderboerderijen met de meeste aanmeldingen ontvangen van Wecycle een Dierendagbonus van € 250,-. Drie bezoekers maken kans op een high tea. Op 5 oktober maakt Wecycle de winnaars bekend. Meer informatie: facebook.com/WecycleNL.

Maatschappelijke sponsoring
Elke kinderboerderij in Nederland kan een inzamelpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. In ruil daarvoor ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks €250,- als maatschappelijke sponsoring. Dit bedrag kunnen de boerderijen besteden aan onderhoud of materialen voor de kinderboerderij. Steeds meer kinderboerderijen werken samen met Wecycle. In 2015 steeg het aantal van 147 naar 165 boerderijen. Het totaal aantal ingezamelde apparaten via de kinderboerderijen groeide met 20 procent naar 36.000.


Meer informatie: facebook.com/WecycleNL

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant