Startsignaal door wethouder Patricia Withagen voor promotietoer WeHelpen. Foto: PR
Startsignaal door wethouder Patricia Withagen voor promotietoer WeHelpen. Foto: PR

Promotietour Wehelpen in Zutphen en Warnsveld

Algemeen

Zutphen/Warnsveld - Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met WeHelpen is er van maandag 5 tot en met donderdag 8 september een promotietoer in Zutphen en Warnsveld.

WeHelpen is een online platform voor het vinden, organiseren en delen van hulp. De promotietoer is bedoeld om inwoners, organisaties en verenigingen te informeren over de mogelijkheden die WeHelpen biedt. De momenten dat het promotieteam actief is valt samen met de openingstijden van de WeHelpen balies.

Diverse organisaties en vrijwilligers zijn dan actief, ook de gemeente doet mee met deze promotietoer, wethouder Patricia Withagen helpt mee op maandag 5 september. Patricia Withagen, wethouder gemeente Zutphen, zegt het volgende over WeHelpen: "WeHelpen.nl is een prachtig initiatief, omdat inwoners op een gemakkelijke manier elkaar kunnen helpen. Via de website leg je eenvoudig contact wat de drempel verlaagt om hulp te vragen en aan te bieden."

Op www.wehelpen.nl/zutphen kunnen alle inwoners, organisaties en verenigingen in de gemeente Zutphen hulp aanbieden en hulp vragen. Dit kan variëren van een wandelmaatje tot hulp met de computer. En van tuinieren tot het ophangen van een schilderij. Ook vrijwilligerswerk kan op de website gevonden en geplaatst worden. Het is gratis en iedereen kan zich aanmelden. Het is een succes; landelijk hebben ruim 29.000 mensen zich al aangesloten!

Aanjaagteam WeHelpen
Tijdens de promotietoer is het aanjaagteam WeHelpen Zutphen en Warnsveld samen met vrijwilligers op verschillende plekken in Zutphen en Warnsveld aanwezig. Het aanjaagteam WeHelpen bestaat uit: Algemene Hulpdienst Zutphen/Warnsveld, gemeente Zutphen, Humanitas, Ixta Noa, PMO (Platform Maatschappelijke Ondersteuning), Stichting platform gehandicapten & chronisch zieken, ROC Aventus, Sutfene, Vrijwilligerscentrale Zutphen en Wijkteam Noordveen. De diverse WeHelpen balies in Zutphen en Warnsveld worden feestelijk aangekleed ter herkenning. U kunt het promotieteam tegenkomen in de wijken waar de balies zijn.

Openingstijden
De openingstijden van WeHelpen balies en schema promotietour zijn als volgt: Maandag 09.00 - 12.00 uur Praktijkhuis Ixta Noa aan Stationstraat 1. Dinsdag 11.00 - 13.00 uur de Bibliotheek in Zutphen. Dinsdag 14.00 - 16.00 uur Weg naar Laren 59. Woensdag 9.00 - 12.00 uur het Warnshuus in Warnsveld. Donderdag 10.00 - 12.00 uur bij het Genietcafé (Huize Borro, Oude Bornhof 55-57). Donderdag 14.00 - 16.00 uur Waterkracht (Ruys de Beerenbrouckstraat 106).

Nieuwsgierig naar WeHelpen? Kom dan langs tijdens de promotietoer, u bent van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant