De honingboom dateert uit 1832 en bloeit niet iedere jaar. Foto: PR
De honingboom dateert uit 1832 en bloeit niet iedere jaar. Foto: PR

Oudste honingboom van Nederland staat in bloei

Algemeen

Warnsveld - Op zondag 28 augustus staat de poort van de Overtuin vanaf 11.00 uur weer open voor publiek. Met als curiositeit de bloei van de oudste honingboom van Nederland.

De boom dateert uit 1832, toen de tuin werd aangelegd in Engelse landschapsstijl. Het was destijds al een bijzondere boom. Oorspronkelijk werden er zelfs twee honingbomen aangeplant in de tuin. Anders dan de naam doet vermoeden is hij afkomstig uit China en Korea. In 1747 werden de eerste zaden door een Franse jezuïetenmissionaris naar de Botanische Tuin in Parijs gestuurd. Van daaruit kwam hij in heel West-Europa terecht.

De honingboom in Warnsveld bloeit niet meer ieder jaar. Maar dit jaar zijn de roomwitte bloemen, met hun gele hartjes weer duidelijk aanwezig. De bloemen bevatten veel nectar en worden dan ook druk bezocht door honingbijen. Verder in de Overtuin staat de oude pluimhortensia weelderig in bloei. Op het terras kan men zich naast koffie en thee zich te goed doen aan het overheerlijk appelgebak van bakkerij de Driekant. Vanaf 16.30 uur wordt er soep geserveerd.

In de galerie is de nieuwe expositie 'Aan de kim' van Henny Ferwerda te bezichtigen. Zoals de titel al doet vermoeden hebben veel van de geëxposeerde schilderijen betrekking op de zee, het wad en de verre horizon. Henny is deze dag zelf in de galerie aanwezig om toelichting te geven op haar werk.

U vindt de Overtuin aan de Molenstraat 6 te Warnsveld. De tuin is geopend tot 18.00 uur. Honden worden niet toegelaten.


www.deovertuin.nl

0575-559989

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant