Modelboten zijn serieuze zaken voor voornamelijk wat oudere mannen. Foto Martijn Siemes
Modelboten zijn serieuze zaken voor voornamelijk wat oudere mannen. Foto Martijn Siemes

Bouwers modelboten showen eigen creaties

Algemeen

Zutphen - Het is geen speelgoed. Kinderen zijn van harte welkom, maar ze mogen nergens aanzitten. Afgelopen zaterdag 20 augustus hield modelbotenvereniging Atlantis haar jaarlijkse open dag bij hun clubvijver aan de Schimmelpennincklaan in Noordveen.

Door Martijn Siemes

Uit het hele land kwamen (voornamelijk) mannen hun creaties laten zien, van snelle speedbootjes tot volledig op schaal nagebouwde olietankers, vliegdekschepen en brandweerboten met werkende brandblussers en reddingsbootjes. De deelnemers aan de open dag hebben soms duizenden uren gestoken in de details en zijn nooit klaar met bouwen. De meesten van hen hebben daar nu ook de tijd voor. "De gemiddelde leeftijd van de leden ligt inderdaad wel hoog, waarschijnlijk boven de zestig", zegt voorzitter Arjan Franken.

"We zijn wel bezig om meer jeugd aan te trekken. Er is een nieuwe groep die bijvoorbeeld modelauto's binnen de vereniging wil halen. Het is ook een hele leuke vereniging en we helpen elkaar. Als je een probleem hebt met het bouwen van een boot, dan is er op de clubavonden altijd wel iemand met een antwoord." Zaterdag was een dag om te showen, op zondag 4 september gaat de vereniging racen. Op de vijver bij het zwembad zullen de leden het tegen elkaar opnemen met zeil- en speedboten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant