Regiokampioensviertal van ponyclub Gorssel-Zutphen. Foto: Willem Hamer
Regiokampioensviertal van ponyclub Gorssel-Zutphen. Foto: Willem Hamer

Kampioenen ponyclub Gorssel-Zutphen

Algemeen

GORSSEL/REKKEN - Aan de Regiokampioenschappen Gelderland-Flevoland op 4 augustus in Rekken heeft ponyclub Gorssel-Zutphen met maar liefst twee viertallen deelgenomen en twee teams deden mee aan het verenigingskampioenschap. Het viertal klasse L, categorie AB is kampioen geworden en het viertal klasse L, categorie CDE reservekampioen. Een super prestatie die de kinderen onder de bezielende leiding van instructrice Richelle Kroesen hebben neergezet.

Bij het verenigingskampioenschap, waarbij vier combinaties een dressuurproef moeten rijden en vier een springparcours moeten afleggen, zijn de teams op een keurige zesde en negende plaats geëindigd.
Ook individueel hebben de ponyleden van zich laten horen. Maar liefst zeven kinderen mochten dankzij hun goede klasseringen tijdens de kringwedstrijden deelnemen aan de regiokampioenschappen.
Maar liefst twee regiokampioenen konden worden gehuldigd. Vivian Schiphorst met Special Spirit kampioen L-springen, cat. AB en Fabienne Berendsen met Mitchel van de Stompslag kampioen B-dressuur, cat. DE.
Met deze prestaties hebben de viertallen en de kampioenen een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen veroverd. Ook hebben Josefien Fransen (derde L-springen cat. C) en Kirsten Brinkman (vierde L-springen, cat. C) met hun klassering een ticket bemachtigd voor het NK op 27 augustus in Ermelo.
Deelname aan het verenigingskampioenschap tijdens het NK is nog niet zeker, want het aantal afgevaardigden moet nog worden vastgesteld.
Op 12 en 13 augustus vonden de Regiokampioenschappen voor de paarden plaats. Drie leden van Gorssel-Zutphen hadden zich hiervoor via de kringkampioenschappen geplaatst. Eline van 't Hoff, M1-dressuur; Martine Wiecherink en Viveke Meutstege M2-dressuur. Op vrijdag 12 augustus hebben ze hun eerste proef afgelegd, dit was een voorselectie voor de zaterdag. Alleen Viveke had zich geplaatst voor de volgende dag. De dames hebben eervol meegedaan.

Regiokampioen Vivian Schiphorst. Foto: Willem Hamer
Regiokampioen Fabienne Berendsen. Foto: Willem Hamer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant