Terwijl pappa's en mamma's zich vermaken met een hapje en drankje, worden de kinderen zoet gehouden in de eigentijdse bioscoop op het festivalterrein. Foto: Gerard Kiezebrink
Terwijl pappa's en mamma's zich vermaken met een hapje en drankje, worden de kinderen zoet gehouden in de eigentijdse bioscoop op het festivalterrein. Foto: Gerard Kiezebrink

Foodwall: Bietenburgers, geitenballen en wortelsoep

Algemeen

ZUTPHEN - "Het was gewoon drie keer druk," aldus de enthousiaste organisator van het Foodwallfestival, Erik Nengerman. De eerste editie van het eigentijdse foodtruckfestival dat afgelopen weekend plaatsvond, kan niet anders dan een vervolg krijgen. "We hebben alleen maar enthousiaste reacties gehoord."

Door Meike Wesselink

Samen met mede-organisator Anton Menkveld had Nengerman een ruime keuze uit het scala foodtrucks dat zich aanmeldde voor het festival dat het laatste weekend van juli werd gehouden. Een oude truck of gekke kar ombouwen tot een cateringbedrijf op wielen, een rage die een aantal jaren geleden ook in Nederland is neergestreken. Het is vooral liefdeswerk, want het is meestal een aantal dagen achter elkaar bikkelhard werken. Vanuit een geïmproviseerde, vaak veel te krappe toko worden hongerige klanten bediend met culinaire hoogstandjes, flinke brasmaaltijden of zoete verleidingen. 28 van deze bijzondere creaties presenteerden zich afgelopen weekend op Foodwall. Zo waren er bietenburgers, geitenballen, wortelsoep, sushi en ribs te proeven.

Femke Baar (30) is een van de truckeigenaars. Met een zilverkleurige airstream caravan én een ouderwetse knalgele schoolbus is de jonge onderneemster naar Zutphen afgereisd. Het is een van de vier karren die Baar in haar wagenpark heeft staan en waarmee ze festivals afgaat, vooral in het westen van het land. Op Foodwall zijn het hotdogs, milkshakes en huisgemaakte frieten die ze verkoopt. "De ene week sta je tussen de gabbers op een muziekfestival en de andere week heb je een heel relaxed weekend in Zutphen. Er is geen dag hetzelfde en dat maakt het werk dat ik doe ontzettend leuk."

Voor Silja Verhoeven en Tristan Steenmeijer is het een thuiswedstrijd. Het Zutphense stel heeft zichtbaar plezier met de Delikeet die ze tijdens het festival bestieren. Voor hen is het geen corebusiness, maar doen ze het naast hun bedrijf voor loopbaancoaching. Ze hebben goed ingekocht, want zondagavond zijn ze compleet door hun voorraad van hartige en zoete bagels, huisgemaakte ijsjes van vers fruit en borrelplanken heen.

Het hele weekend wisselden zon en buien elkaar af, maar de buien tussendoor joegen de bezoekers niet van het festivalterrein. Nengerman: "We hadden gewoon een hele grote paraplu van bomen boven de Houtwal die ervoor zorgde dat de meeste mensen gewoon droog bleven."


www.foodwall.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant