Afbeelding

Be Quick na zege opnieuw koploper

Algemeen

Zutphen - Voor het begin van de wedstrijd tegen hekkensluiter Klein Dochteren, die in 21 wedstrijden slechts 2 punten bijeen had gesprokkeld, leek er op het oog voor Be Quick op een zonnige zondagmiddag nauwelijks kou aan de lucht te kunnen zijn. En zeker de beginfase was voor de blauw-witte brigade van trainer Wilco Laconi, die in de voorbeschouwing in De Stentor op het gevaar van onderschatting had gewezen.

Be Quick begreep dat een zege nodig was om koploper Wolfersveen niet nu al vrij baan richting het kampioenschap te geven. Vanaf de start zocht de ploeg de aanval, zette Klein Dochteren vast in het eigen strafschopgebied, zag Dirk Jan Smits al na 2 minuten snoeihard tegen de lat schieten en in de 6e minuut kon Luuk Elsman een scherpe pass van Sinan Albayrak doeltreffend afronden ( 0-1 ).

Wie had gedacht dat Be Quick door deze vroege voorsprong rustiger zou gaan spelen kwam bedrogen uit, ondanks een enorm veldoverwicht en handenvol corners waar veel te weinig mee werd gedaan, bleef de 0-1 te lang op het scorebord. En, zoals dat zo vaak gaat, ook de hard werkende ploeg van Klein Dochteren putte hier moed uit en kon een aantal malen dreigend richting Rienus Ooms oprukken.

De in de 1e helft goed spelende Sinan Albayrak gaf zijn mede-aanvallers een aantal malen de kans om nog voor de rust deze in feite ongelijke strijd te beslissen, maar de magere voorsprong werd niet vergroot. Be Quick speelde in het laatste deel van de eerste helft in een veel te laag tempo en was veel te slordig in de passing om Klein Dochteren in grotere problemen te brengen en de thuisclub wist niet wat hen overkwam toen uit het niets de gelijkmaker zomaar binnenviel (1-1).

Be Quick leek van slag, bleef wel de aanval zoeken en kreeg hiervoor kort voor de pauze de beloning. Luuk Elsman werd in het strafschopgebied gevloerd en hij benutte de onvermijdelijke strafschop doeltreffend (1-2).
De thee had Be Quick blijkbaar niet echt gestimuleerd om scherp en met vernuft de muur van Klein Dochteren verdedigers op te rollen. Het in het overvolle strafschop gebied pompen van hoge ballen bleek duidelijk niet de juiste tactiek te zijn. Zo duurde het tot de 70e minuut voordat na een goed lopende aanval via de vleugels, Sinan Albayrak de 1-3 binnenschoot. De ban was gebroken en vanaf dat moment kwam er rust en overtuiging in het spel van de elf uit Zutphen.Toen kort daarna Gydo van der Gouw binnen het strafschopgebied werd gevloerd en Luuk Elsman vanaf de witte stip de voorsprong tot 1-4 verruimde, was de strijd beslist.
In de eindfase wisselde trainer Laconi een drietal spelers en kort voordat het eindsignaal klonk benutte Ruben Schut een prima actie van Hakan Esen doeltreffend om zo toch nog een aanvaardbare score op het bord te krijgen (1-5).

De grootste verrassing deze middag was de uitslag van SHE- Wolfersveen (1-1 in de 95e minuut), waardoor Be Quick met nog twee wedstrijden te gaan, de koppositie weer overneemt en zondag 8 mei de thuiswedstrijd tegen de enig overgebleven mede-kandidaat voor het kampioenschap Wolfersveen speelt. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Bij winst is Be Quick kampioen en daarmee zou terugkeer naar de 4e klasse een feit zijn. Maar zover is het nog lang niet, het fysiek sterke team van Wolfersveen won eerder al met 4-1 van Be Quick. Als spelers beseffen dat promotie voor hen en voor de club van groot belang is. En als supporters vanaf de eerste tot de laatste minuut zonder voorbehoud achter de ploeg en de staf gaan staan, dan kan zondag 8 mei 2016 een mooie dag worden!