De gedecoreerden uit de gemeente Lochem, onder wie: Klaas Bron uit Eefde en Bob Kempink, Nico Meerburg en Evelien van Dort-de Meester uit Gorssel met burgemeester van 't Erve. Foto: KijkG, Lochem
De gedecoreerden uit de gemeente Lochem, onder wie: Klaas Bron uit Eefde en Bob Kempink, Nico Meerburg en Evelien van Dort-de Meester uit Gorssel met burgemeester van 't Erve. Foto: KijkG, Lochem

Lintjesregen ook in Gorssel en Eefde

Algemeen

Gorssel/Eefde - Ook een persoon uit Eefde en drie personen uit Gorssel ontvingen dinsdagochtend om 10.00 uur een Koninklijke Onderscheiding. Deze werden door burgemeester Sebastiaan van 't Erve uitgereikt in de raadzaal van het gemeentehuis in Lochem. De heer Klaas Bron (58) uit Eefde en de heer Bob Kempink (68) uit Gorssel werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Nico Meerburg (70) en mevrouw Evelien van Dort-de Meester (54) werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Het is altijd een feestelijke gebeurtenis, de jaarlijkse lintjesregen. Traditioneel worden de koninklijke onderscheidingen de dag voor Koningsdag uitgereikt. Mensen die een onderscheiding ontvangen, hebben zich vaak gedurende een lange periode belangeloos ingezet voor een vereniging, kerk of organisatie.

Van 1977 tot 1983 was de heer Bron bestuurslid en penningmeester van de Landelijke Rijvereniging Roden en van 1998 tot 2004 was hij bestuurslid van het Isendoorn College Warnsveld. De heer Bron zet zich daarnaast jaren in voor de gemeenschap in Eefde, als bestuurslid, vrijwilliger en voorzitter bij de Oranjevereniging Eefde. In 2009 is de heer Bron begonnen als adviseur en activiteitenbegeleider van de Dorpsraad Eefde.

De heer Kempink zet zich al vanaf 1978 in als voorzitter van buurtvereniging De Hoek en werd vanaf 2000 bestuurslid van de Vereniging Dorpsraad Gorssel. De heer Kempink heeft onder andere jarenlang gewerkt aan een herstelplan voor het openluchttheater en de uitvoering daarvan. In 2013 is de Stichting Openluchttheater Gorssel opgericht, mede door de heer Kempink.

De heer Meerburg was van 1996 tot 2005 burgemeester van de gemeente Gorssel en heeft zich in het bijzonder ingezet voor een gelijkwaardig samengaan van de gemeenten Lochem en Gorssel bij de gemeentelijke herindeling. Verder zette de heer Meerburg zich in voor de Lionsclub Deventer-Zuid, Stichting Derde Berkelcompagnie, Stichting Hulp Letland, was voorzitter van de Monumentencommissie, is voorzitter van Stichting Vrienden van De Borkel en bekleedde kerkelijke functies.

Mevrouw van Dort-de Meester is sinds 1984 werkzaam als kinderfysiotherapeut, waarvan sinds 2002 in Gorssel. Zij is ook auteur van kinderboeken. Vanaf 1995 is ze stimulator en bevorderaar van taalvaardigheid in binnen- en buitenland. Mevrouw Van Dort is vanaf 2002 secretaris en daarna voorzitter van Serviceclub Quota Internation of Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant