Klaas Stok.
Klaas Stok.

Concerten Walburgiskerk Zutphen

-

Zutphen - Op vrijdagavond 28 augustus vindt in de Walburgiskerk het jaarlijkse Bachconcert op het Baderorgel plaats door Klaas Stok.

Onder de titel Met Bach het jaar door speelt de vaste organist van het Baderorgel onder andere Fantasia en Fuga in c, Triosonate nr IV en koralen uit het Orgelbüchlein.

Meer dan veertig jaar bestaande traditie
Het jaarlijkse Bachconcert is een al meer dan veertig jaar bestaande traditie in de Walburgiskerk en is feitelijk een eerbetoon aan de grootste componist van orgelmuziek die ooit geleefd heeft: Johann Sebastiaan Bach.

De organist won verschillende hoofdprijzen

Organist Klaas Stok won verschillende hoofdprijzen op nationale en internationale improvisatie en interpretatieconcoursen.
Hij maakte opnames voor radio, televisie en maakte een CD.

Verbonden met Baderorgel
Als concerterend organist gaf hij concerten in binnen-­ en buitenland, onder meer in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.
Als vaste organist van de Sint Walburgiskerk voelt hij zich zeer verbonden met het Baderorgel, een instrument dat hij magnifiek tot klinken weet te brengen. Aanvang 20.15 uur, toegang 10 euro.
Tot en met 16 jaar gratis.

La Corella
Op zaterdag 29 augustus is er het wekelijkse marktconcert door La Corella, bestaande uit Liga Vilmane, Ahrend- en Baderorgel en Femke Huizinga, viool. 'Wie wil hooren een nieuw Liet' is de titel van dit concert met muziek van J.P.Sweelinck en A. Schnittke. Aanvang: 12.30 uur.
Kerkentree: 2 euro. Vrijwillige bijdrage na afloop.

Koorvesper
Op zondag 30 augustus 2015 is er een koorvesper met het Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Klaas Stok en Liturg Ds. Ronald Heins.
Aanvang 16.00 uur toegang vrij, collecte na afloop.


www.baderorgel.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant