Afbeelding

Wim Dijkstra bemiddelt in relatie college en raad Zutphen

Algemeen

Zutphen - Onlangs besloten raad en college een bemiddelaar in te schakelen om te werken aan een duurzame werkverhouding in politiek/bestuurlijk Zutphen. Een selectiecommissie koos unaniem Wim Dijkstra uit de namen aangedragen door raadsfracties. Dijkstra koppelt volgens de commissie een grote bestuurlijke ervaring aan het vermogen om mensen te verbinden.

Wim Dijkstra begon zijn carrière in Tilburg als wethouder. Daarna was hij onder meer burgemeester in Udenhout, Oss en Sittard-Geleen. Vanaf 2005 is hij actief als waarnemend burgemeester, onder meer in Doetinchem, Zaanstad, Vlissingen en Nijmegen. In zijn rol als waarnemend gedeputeerde van de provincie Gelderland onder meer op het gebied stedenbeleid en –interactie is Dijkstra geen onbekende voor Zutphen.
Burgemeester Arnold Gerritsen: "Ik ben tevreden over het tempo van het proces en tevreden met de keuze van Dijkstra als bemiddelaar. Hij is als geen ander in staat te werken aan de verhoudingen en een voedingsbodem te leggen voor vernieuwende bestuurscultuur. In zijn aanpak is hij altijd op zoek naar oplossingen. In mijn rol als burgemeester zal ik mij inzetten om dit proces te bewaken en te bevorderen."

Proces
Dijkstra zal zo spoedig mogelijk aan de slag gaan en in eerste instantie na gesprekken met raads- en collegeleden zijn opdracht formuleren. In de vervolgstap gaat hij met raad en college zoeken naar oplossingen voor de kortere termijn en voor de langere termijn waar het de bestuurscultuur betreft.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant